Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

личаківський цвинтар

Понеділок, 15 листопада 2021, 14:33

Суд стягнув з Львівської ОДА майже пів мільйона боргу за пам'ятник Мирославу Скорику

личаківський цвинтар

Управління капітального будівництва Львівської ОДА має сплатити львівському підприємцю 419 тис. грн за встановлення пам’ятника Мирославу Скорику.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області від 27 жовтня у справі № 914/2370/21.

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з управління капітального будівництва Львівської ОДА 419 тис. грн боргу на користь ФОП Ореста Думи за роботи зі встановлення пам’ятника Мирославу Скорику.

Як йдеться у документі, у грудні 2020 року Орест Дума виграв тендер, який провело управління капітального будівництва ЛОДА, на проектування, виготовлення і встановлення надмогильного пам'ятника. Згідно з укладеним договором оплату за роботи мали здійснити двома платежами − 685 тис. грн виплатили відразу, а 419 тис. грн мали заплатити після завершення роботи.

Управління капітального будівництва Львівської ОДА не оплатило роботи через те, що не отримало документи про закінчення робіт. Натомість суд зазначив, що 5 червня пам'ятник урочисто відкрили за участю представників Львівської ОДА, тому суд констатував, що підприємець виконав роботи, а управління прийняло їх без зауважень.

За даними аналітичної системи YouControl, ФОП Дума Орест Богданович зареєстрований у 2002 році, основний вид діяльності − організування поховань і надання суміжних послуг.

Нагадаємо, у червні освятили надмогильний пам'ятник композитору Мирославу Скорику (1938-2020) на Личаківському кладовищі у Львові. А у травні Львівська ОДА замовила за 35 тисяч гривень проект пам'ятника Мирославу Скорику.

Зазначимо, український композитор, народний артист України, Герой України, голова правління Львівської організації НСКУ Мирослав Скорик помер у червні 2020 року. Найвідомішими творами Мирослава Скорика є опера "Мойсей", балет "Повернення Батерфляй", поема "Сильніше смерті" і концерт для оркестру "Карпатський".

Додамо, у вересні Верховна Рада заснувала Державну премію України імені Мирослава Скорика у галузі музичного мистецтва. А у вересні минулого року Львівській національній філармонії присвоїли ім'я композитора Мирослава Скорика.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.