Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Юрчишин

Фб Юрчишина

Понеділок, 22 листопада 2021, 12:45

Пуцьвіріньки Вакарчука винюшили мільйонні розтрати у диктаторському Голосі

Ярослав Юрчишин

Народний депутат Ярослав Юрчишин заявив, що керівництво партії Голос підозрюють у розтраті понад мільйона гривень з бюджету партії.

Про це повідомив народний депутат, член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин на своїй сторінці у Фейсбук.

Народний депутат, член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин заявив, що правоохоронці виявили розтрату державних коштів з бюджету партії "Голос".

Як повідомив Юрчишин, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що в партії "Голос" придбали послуги у низки ФОПів на суму понад 1,3 млн гривень. Однак, у фінансовій звітності немає доказів надання підприємцями замовлених послуг.

"В чому суть? 1 328 280 гривень "Голос" нібито сплатив за надані послуги ФОПам. От тільки ці послуги − вони, як чесне слово Железняка − відсутні! Для прикладу, більше півмільйона гривень партія виділила на моніторинг ЗМІ та пошук інформації. Але "здобуті" дані − це просто copy-paste матеріалів, опублікованих Громадянська мережа Опора" − зазначив Ярослав Юрчишин.

На думку Юрчишина, витрачені керівництвом партії гроші могли бути спрямовані на створення фейків про очільницю об'єднання "Справедливість" Олександру Устінову.

Додамо, пресслужба НАЗК повідомила, що наразі фінансування партії "Голос" з державного бюджету призупинили. Фінансування відновлять, якщо партія подасть виправлений фінансовий звіт за ІІ квартал 2020 року. Цьогоріч партії виділили майже 82 мільйони гривень.

А Національна поліція розпочала кримінальне провадження за частиною 4 статті 159-1 Кримінального кодексу (порушення порядку фінансування політичних партій).

Зазначимо, завтра, 23 листопада, о 12:00 год Верховний суд розгляне касаційну скаргу НАЗК і прийме остаточне рішення щодо державного фінансування політичної партії "Голос". 

Нагадаємо, у липні на з'їзді політичної сили Голос з лав партії виключили сімох народних депутатів. Тоді ж представники львівського осередку достроково залишили з'їзд політичної партії "Голос" через його недемократичність, а дещо раніше Ярослав Юрчишин, Роман Лозинський та ще декілька нардепів з Голосу заявили про вихід з партії через узурпацію влади головою партії Кірою Рудик.

Додамо, четверо львівських нардепів з Голосу та ще шестеро їхніх колег висловили недовіру керівництву партії та відокремились в об'єднання Справедливість.

Зазначимо, у партії Голос виник розкол – на початку червня стало відомо, що щонайменше десять нардепів розглядають варіант виходу з партії та фракції, пояснюючи це узурпацією та зловживанням влади з боку керівництва політсили.

А наприкінці березня львівські нардепи з Голосу оприлюднили заяву, у якій вимагали змінити керівництво та статут своєї партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.