Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

видобуток газу

Середа, 8 грудня 2021, 14:07

Компанія Козицького планує спорудити сім свердловин для пошуку газу на Стрийщині

видобуток газу

Компанія Зіновія Козицького планує спорудити сім свердловин для пошуку газових покладів на території Стрийського району.

Про це йдеться у повідомленні про планову діяльність товариства з обмеженою відповідальністю "Велл Ко", опублікованому на сайті департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

ТОВ "Велл Ко" планує спорудити сім пошукових та розвідувальних свердловин для пошуку газових покладів на території Стрийського району: №12-Дібровська, №13-Дібровська, №14-Дібровська, №15-Дібровська, №16-Дібровська, №17-Дібровська, №18-Дібровська.

Планується, що максимальна глибина свердловин становитиме 2200 м, а очікуваний об’єм видобутку природного газу становить 20-80 тис. м. куб./добу. Свердловини під'єднають до установки підготовки газу "УПГ − Колодницьке".

На період спорудження свердловин планують укласти угоди на займання земельної ділянки площею 0,8 − 1,0 га з землекористувачем, а площа відводу земель у довгострокове користування на період експлуатації свердловин і під’їзних ґрунтових доріг становить до 0,036 га для кожної свердловини. В залежності від довжини газопроводу роботи по підключенню свердловин розраховані на термін до чотирьох місяців.

Для спорудження свердловин використовуватимуть буровий верстат з дизельним приводом/електроприводом потужністю до 900 кВт. Всього до будівельних робіт залучать від 10 до 15 одиниць техніки. 

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Велл Ко" зареєстрована у 2019 році, основний вид діяльності − добування природного газу. Керівник − Степан Козицький. Засновниками є ТОВ "Західнадрасервіс", ПП "Нордік" та ПП "Проект-Буд", а кінцевим бенефіціаром − Зіновій Козицький. 

Раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Додамо, батько голови Львівської ОДА Зіновій Козицький опинився на 40 позиції у рейтингу топ-100 найбагатших українців. Статки Козицького оцінили у 297 млн дол.

Нагадаємо, компанія Зіновія Козицького планує спорудити дві свердловини для видобутку газу на території Стрийського району. Також фірма Зіновія Козицького подала до суду на "Нафтогаз контакт" щодо стягнення заборгованості у понад три мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.