Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

опалювальний сезон

Середа, 15 грудня 2021, 16:23

Місцева влада отримає 27 мільярдів гривень на газ

опалювальний сезон

Уряд передав місцевій владі 27 мільярдів гривень на погашення боргів перед "Нафтогазом".

Про це повідомляє Українська правда. 

Сьогодні, 15 грудня, на своєму засіданні Кабінет міністрів затвердив порядок надання місцевим бюджетам субвенції у 26,7 млрд грн на погашення боргів перед "Нафтогазом".

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, виконання цих умов передбачено в меморандумі з місцевою владою. Натомість міська влада не підвищуватиме тариф на тепло до кінця опалювального сезону.

Як пояснив міністр фінансів Сергій Марченко, спершу повинні надійти кошти з рентної плати до спецфонду, звідки вже потім можна проводити видатки. Крім цього, Держаудитслужба повинна підтвердити достовірність фактичних нарахувань.

Нагадаємо, 30 вересня місцева влада, "Нафтогаз" та уряд підписали меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону, згідно із яким, щоб частково компенсувати витрати із бюджет громад, у 2022 році держава передасть до місцевих бюджетів податок на доходи фізосіб у розмірі 4% – не менше 11 млрд грн.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що підписаний меморандум призведе до втрати 500 млн грн з бюджету Львова, а міжгалузева асоціація "Укртеплокомуненерго" пояснила, що ліміти "дешевого" газу для потреб населення не вистачило навіть на початок опалювального сезону, тому містам доведеться закуповувати його у три рази дорожче.

Додамо, 11 жовтня, обласна комісія ТЕБ і НС визнала надзвичайною ситуацію із відсутністю газопостачання бюджетних установ, більшість із яких не уклали договорів на постачання природного газу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.