Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія "Голос"

Понеділок, 20 грудня 2021, 11:10

Курдуплі Вакарчука співають про зелене захоплення фракції Голосу

партія "Голос"

Голос заявив про рейдерське захоплення фракції за втручання Офісу президента.

Про це повідомляє партія Голос на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Партія Голос заявила про рейдерське захоплення фракції у Верховній Раді за прямого втручання Офісу президента, після того, як віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко оголосив про зміну голови цієї фракції – замість Ярослава Железняка призначили Олександру Устінову, яка раніше з половиною інших нардепів з Голосу утворила власне депутатське об'єднання "Справедливість".

"Представники самопроголошеної групи "Справедливість", які були виключені або самі вийшли з лав партії Голос, у тандемі з Офісом президента поставили ціль знищити партію і на основі фракції "Голос" будувати новий "патріотичний" політичний проєкт. Все було зроблено в кращих традиціях "портновщини" кінця 2000-х, коли подають позови, отримують нелегітимні ухвали і таким чином забезпечують рейдерське захоплення. Депутати самопроголошеної "Справедливості" звернулися до ОАСКу з позовом для анулювання положення про фракцію політичної партії Голос і вже через дві години отримали ухвалу про забезпечення позову, що протиправно призупинило чинність положення про фракцію" – йдеться у заяві партії.

У повідомленні йдеться, що партія Голос не визнає будь-яких змін керівництва своєї фракції в парламенті та всю вину за "рейдерське захоплення фракції" покладає на Офіс президента та групу нардепів "Справедливість".

Зазначимо, 17 грудня Олександр Корнієнко оголосив про зміну голови фракції Голос: замість Ярослава Железняка обрали Олександру Устінову. 

У липні на з'їзді політичної сили Голос з лав партії виключили сімох народних депутатів. Тоді ж представники львівського осередку достроково залишили з'їзд партії через його недемократичність, а дещо раніше Ярослав Юрчишин, Роман Лозинський та ще декілька нардепів з Голосу заявили про вихід з партії через узурпацію влади головою партії Кірою Рудик.

Тоді ж четверо львівських нардепів з Голосу та ще шестеро їхніх колег висловили недовіру керівництву партії та відокремились в об'єднання Справедливість.

На прикінці листопада нардеп Голосу з Львівщини Ярослав Юрчишин заявив, що правоохоронці виявили розтрату державних коштів з бюджету партії Голос.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.