Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Четвер, 30 грудня 2021, 10:37

У Львові скасували заборону на безкоштовний проїзд пенсіонерів у маршрутках

львівські маршрутки

Відтепер пенсіонери за віком зможуть користуватися громадським транспортом без обмежень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Від сьогодні, 30 грудня, міська комісія з ТЕБ і НС скасувала обмеження пільгового перевезення пенсіонерів за віком у міському транспорті через зменшення динаміки поширення коронавірусу на території Львівської МТГ.

Як зазначив начальник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів, з 30 грудня керівники автотранспортних та електротранспортного підприємств зобов'язані безкоштовно перевозити пенсіонерів.

Зазначимо, раніше через складну ситуацію із Covid-19 у місті введели певні обмеження на проїзд – пенсіонери за віком могли безоплатно користуватися громадським транспортом з 11.00 до 16.00 год щоденно.

Нагадаємо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 березня 2022 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 7 грудня на території Львівської області діє "жовта" карантинна зона, а з 22 листопада у області для проїзду приміськими маршрутками або залізницею необхідно мати Covid-сертифікат.

Також з 6 грудня набули чинності оновлені правила адаптивного карантину для "жовтої" карантинної зони, які уряд затвердив ще 24 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.