Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Адамик

lvivrada.gov.ua

Середа, 12 січня 2022, 17:00

У Львові запрацює Фонд культури Львівської громади – Адамик

Петро Адамик

Петро Адамик про культуру та спорт у Львові в 2022 році.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

За словами голови фракції Європейська Солідарність Львівської міської ради, президента Федерації регбі Львівщини Петра Адамика, у Львові запрацює "Фонд культури Львівської громади" – комунальне підприємство, яке займатиметься створенням культурного середовища та промоцією Львова.

"Зміст у тому, що відтепер фінансові пріоритети для цього середовища розставлятимуть не на пл. Ринок, 1, а в самому середовищі, культурні діячі разом визначатимуть, на які потреби у цій сфері потрібно виділяти кошти. Ідея прописана у Стратегії розвитку культури Львова до 2025 року, аналітики, експерти, громадські діячі працювали над нею два роки.

Ну і звісно, куди ж без спорту? У 2022 році запрацює програма фінансової підтримки громадських організацій приєднаних громад, а в ЛКП "Спортресурс" з'явились фахівці, які працюватимуть саме з ними.

Темпів не збавляємо, пильнуємо збереження стадіонів міста, розбудову майданчиків. Триває реконструкція стадіону "Юність", за який я особисто дуже вболіваю, бо там тренуються наші львівські регбійні команди, там проводять міжнародні матчі. У перспективі кожна гривня, витричена на спорт, може зекономити Львову десятки й сотні гривень на медицину" – пояснив Адамик.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.