У Львові запрацює клініка дитячої онкології

Четвер, 3 лютого 2022, 13:38

Сучасне відділення порятунку онкохворих пацієнтів мають відкрити 15 лютого цього року.

Про це повідомили на сайті Львівської обласної ради.

Клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку облаштували у комунальному закладі Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр».

Робота над відділенням тривала два роки, у 2021 році для цього з обласного бюджету виділили 23 мільйони гривень. Клініку обладнають потужною технікою, щоб вона змогла ефективніше проводити лікувально-діагностичні процедури для онкохворих дітей.

У Львівській облраді наголосили, що щорічно при стартових потужностях у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку зможуть проводити до 15 операцій з трансплантації.

«Щороку допомоги трансплантологів потребують близько 200 дітей в Україні, третина з них мешканці Західного регіону. За кордоном для наших громадян така операція коштує в середньому 200 тисяч євро. Колектив медиків новоствореного відділення переконаний, що при стартових потужностях зможуть робити 12-15 трансплантацій протягом року» – йдеться у повідомленні. 

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Мітки: BST , АТОМ, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, медичні заклади львова, новини львова, онкозахворювання