Нацполіція Львівщини витратить більше 10 мільйонів на камери відеоспостереження

П'ятниця, 4 лютого 2022, 12:21

Нацполіція Львівщини замовила 100 камер відеоспостереження вартістю понад 13 мільйонів гривень, які планує встановити на території Львівської ОТГ.

Головне управління Національної поліції у Львівській області оголосило тендер у системі ProZorro на закупівлю та встановлення камер відеоспостереження, які переможець тендеру має поставити до 31 серпня 2022 року.

Аукціон стартує 8 квітня, а очікувана вартість послуг становить 13 508 093 грн.

Як вказано у закупівлі, загалом поліція Львівщини замовила 100 камер відеоспостереження системи швидкого реагування на злочини із розпізнаванням автомобільних номерів, кольору та марки транспортних засобів: 50 комплектів камер відеоспостереження типу 1 та 50 комплектів камер відеоспостереження типу 2.

Зазначимо, закупівля камер відбувається у рамках проєкту із створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові, який ще у 2018 році став переможцем програми Східного партнерства, що на 90% фінансується Європейським Союзом.

Загальний бюджет проєкту становить 6 млн євро, він передбачає завершення будівництва адмінбудівлі поліції на вул. Стрийській, ремонт відділів поліції та закупівлю техніки, зокрема, камери відеоспостереження та нові авто.

У Нацполіції наголосили, що встановлення такої системи швидкого реагування на злочини дасть можливість знизити рівень злочинності та покращити рівень вирішення злочинів.

Відеокамери планують розмістити у Львові та у населених пунктах Львівської ОТГ – у Лисиничах, Винниках, Гряді, Великих Грибовичах, Малехові.

 

Додамо, наприкінці травня 2020 року Нацполіція провела тендер, за результатами якого замовила за 83 мільйони гривень зведення центру швидкого реагування поліції у львівської будфірми "Інтербуд".

Мітки: ProZorrо, відеокамери, відеоспостереження, закупівлі, Національна поліція у Львівській області, новини львова