Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

преса

Четвер, 10 лютого 2022, 14:34

Тисячу за вакцинацію від Covid-19 поширили на передплату газет і журналів

преса

З 14 лютого українці можуть витратити 1000 гривень за вакцинацію від коронавірусу на передплату друкованих газет та журналів.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти.

Вчора, на своєму засіданні, Кабінет міністрів прийняв постанову, якою розширив перелік товарів і послуг, на які можна витратити 1000 грн за вакцинацію.

Зокрема, до переліку ввійшла передплата періодичних друкованих видань, яка розпочне діяти з 14 лютого.

"В Укрпошті можна витратити отримані в рамках програми "єПідтримка" кошти на періодику та передплатити онлайн будь-які періодичні видання з поточних місяців 2022 року. Серед переліку видань широкий вибір популярних видань: місцева преса, періодика для дітей, тематичні видання тощо" – наголосили в Укрпошті.

Оформити передплату на видання можна через сервіс "Онлайн-передплата" на сайті Укрпошти, маючи карту "єПідтримка", впродовж 9 місяців з моменту зарахування грошей на картку.

"Ліміт за оплатою обраних видань карткою "єПідтримка" дорівнює сумі коштів на ній, тобто можна обрати будь-які видання вартістю до 1000 грн і оплатити їх на сайті Укрпошти, зазначивши номер картки єПідтримка" – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Програма "єПідтримка" стартувала 19 грудня 2021 року й триватиме до 18 грудня 2022 року. Тисячу гривень від держави може отримати кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу.

З 7 лютого програмою "єПідтримка" можуть скористатися не лише українці, старше 18 років, які зробили два щеплення від коронавірусу, а й підлітки від 14 років. Витратити гроші можна на квитки в кіно і театр, покупки в книжкових магазинах, абонементи в спортзал, квитки на залізницю та авіарейси.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат. З 24 січня програму розширили – українці, старші за 60 років, можуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.

У січні стало відомо, що програму планують розширити на людей з інвалідністю, дітей від 12 до 18 років та на виплату комунальних послуг для людей, старше 60 років.

Також уряд затвердив виділення додаткових 500 гривень за бустерну дозу вакцини від Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.