Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вивезення сміття

П'ятниця, 18 лютого 2022, 13:32

Буськ та Стрий отримають майже 700 тисяч гривень за львівське сміття

вивезення сміття

Львівська міськрада виділила 678 тисяч гривень для Буська і Стрия, що приймають сміття зі Львова.  

Сьогодні, 18 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про надання субвенції місцевому бюджету.

Зокрема, з бюджету Львова виділять 678 031 грн за прийом твердих побутових відходів зі Львова, відповідно до Меморандуму про співпрацю між Львівською міською радою та міськими радами Буська і Стрия.

Зокрема, Буську виділять 206 675 грн, а Стрию – 471 356 грн за прийняття сміття у грудні 2021 року.

Ці кошти міста отримають як субвенцію на соціально-економічний розвиток.

Нагадаємо, на початку грудня 2021 року Буськ і Стрий отримали 1,8 млн грн за львівське сміття, а на початку вересня минулого року мерія Львова також виділила 1,4 млн грн місту Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Зазначимо, з 1 липня 2019 року повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись від Львівської ОДА до міської ради Львова. Також у Львові планують розробити сайт про стан вивезення сміття зі Львова.

Додамо, у травні 2020 року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста. 

Наприкінці липня 2020 року року три вантажівки із львівським сміттям затримали на Житомирщині, а на початку серпня того ж року львівське сміття виявили на Вінничині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.