Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

передача дронів Андрієм Садовим

Фб Садового

П'ятниця, 18 лютого 2022, 12:51

Садовий заднім числом погодив купівлю дронів для бійців ООС, які місто їм подарувало минулого тижня

передача дронів Андрієм Садовим

Виконком сьогодні погодив придбання чотирьох дронів для військослужбовців, які ще минулого тижня Андрій Садовий передав бійцям 24-ої бригади.

Сьогодні, 18 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про передачу матеріально-технічних засобів військовій частині А0998, що знаходиться у Яворові.

Згідно із цим рішенням, чотирьом комунальним підприємства міста – "Агенція ресурсів Львівської міської ради", "Адміністративно-технічне управління", "Зелене місто" та "Зелений Львів" доручили придбати та безкоштовно передати військовій частині А0998 по одному дрону для "якісного виконання завдань за призначенням у районі проведення операції об’єднаних сил".

"Був запит по одному квадрокоптеру купити для цієї військової частини. Ми розглядаємо всі запити з військових частин Львівщини" – наголосила директорка департаменту економічної політики міськради Ірина Кулинич.

Вона пояснила, що вартість кожного із дронів становить орієнтовно 60 тисяч гривень, тому було вирішено придбати кожний з них окремо від різних комунальних підприємств.

Однак, ще 10 лютого цього року міський голова Львова Андрій Садовий відвідав військовослужбовців 24-ої окремої механізованої бригади ім. Короля Данила в районі проведення Операції об’єднаних сил та передав їм чотири дрони.

"З пустими руками їхати в гості не личить, тому привіз новенькі дрони, їх тут ще називають пташками. Нехай будуть в поміч" – написав Садовий.

Йдеться про ці самі дрони, придбання яких лише сьогодні погодили на виконавчому комітеті.

Нагадаємо, 28 січня виконком міськради схвалив програму заходів щодо підготовки Львівської МТГ до національного спротиву на 2022-2024 роки, а з 31 січня міське управління надзвичайних ситуацій та тероборони очолив Микола Грицайчук. На підготовку Львова до національного спротиву у міськраді пропонують виділити більше 8 мільйонів гривень.

Також з 25 січня розпочалися військові навчання для чиновників мерії та працівників комунальних підприємств, також у Львові розробляють заходи на випадок надзвичайної ситуації через військову загрозу з боку Росії.

З 9 лютого у місті запрацював центр рекрутингу територіальної оборони, а територіальну оборону Львівської області очолив підполковник Валерій Курко.

Додамо, з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон про основи національного спротиву, складовою якого є територіальна оборона, рух опору та підготовка українців до національного спротиву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.