Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

МЗС

Середа, 23 лютого 2022, 13:16

МЗС рекомендувало українцям виїхати з Росії

МЗС

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям негайно виїхати з Росії.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Міністерство закордонних справ закликає українців утриматися від поїздок до Російської Федерації, а тим, хто перебуває в цій країні, ­негайно виїхати з неї.

"У зв’язку із посиленням російської агресії проти України, що, серед іншого, може призвести до істотного обмеження можливостей надання консульської допомоги на території Російської Федерації, МЗС рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Російської Федерації, а тим, хто перебуває в цій країні, – негайно залишити її територію" – йдеться у повідомленні на сайті МЗС.

У міністерстві наголосили, що посилення російської агресії проти України може призвести до істотного обмеження можливостей надання консульської допомоги на території РФ.

Нагадаємо, після підписання 21 лютого президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про визнання ОРДЛО, а 22 лютого ратифікування Держдумою Росії угоди про співпрацю з ЛНР і ДНР, Львівська облрада та Львівська міськрада оприлюднили заяви, у яких вимагають розірвати дипломатичні відносини України з Росією, а РФ вирішила евакуювати працівників всіх своїх посольств в Україні, в тому числі й зі Львова.

Також Верховна Рада підтримала постанову про запровадження санкцій проти депутатів Держдуми РФ, а у РНБО заявили про запровадження в Україні надзвичайного стану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.