Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Четвер, 7 квітня 2022, 11:12

Тарас Козак продовжує копати земельку на Бущині

Тарас Козак

Агрофірма нардепа Тараса Козака володіє трьома земельними ділянками на території Буської ОТГ та продовжує працювати.

Про це повідомляє видання "СтопКор". 

За результатами розслідування, яке провели журналісти "СтопКор", фермерське господарство "Агро Надія", що зареєстроване на підставних осіб, насправді належить родині народного депутата з Львівщини від партії Опозиційна платформа – За життя Тараса Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук.

Станом на сьогодні фірма володіє 3 земельними ділянками у Буському районі площею 28,6400 га, 3,6050 га та 35,8000 га та продовжує працювати.

Крім цього, підприємство з 2017 до 2021 року незаконно обробляло понад 640 га земель та 31 га водного фонду Львівської філії УкрНДІПВТ та було зареєстроване у селі Синьків Львівської області.

"Станом на 1 січня 2022 року заборгувало державі майже пів мільйона гривень податків. А вже 12 січня цього року у фермерському господарстві раптово змінився керівник та юридична адреса: відтепер воно зареєстроване у м. Старобільськ Луганської області. З початку березня місто перебуває у тимчасовій окупації РФ" – зазначають журналісти-розслідувачі.

Також молодший брат Тараса Козака Богдан Козак має будинок, квартиру, два паркомісця та дві комірки у Львові, будинок та декілька земельних ділянок на Львівщині. Ще 24 ділянки землі в області він орендує.

Нагадаємо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. У липні 2021 року Печерський районний суд Києва заарештував майно нардепа.

Також 20 січня цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Козака за спробу дестабілізувати ситуацію в України на замовлення російської влади.

Додамо, 6 квітня в області створили робочу групу, яка шукатиме на території Львівщини майно РФ та її представників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.