Leopolis Jazz Fest відбудеться після перемоги Фрідмана над лондонською прибиральницею

Четвер, 7 квітня 2022, 11:24

Організатори фестивалю Leopolis Jazz Fest планують провести захід після перемоги України.

Про це повідомила Наталія Горбачевська на своїй сторінці у Фейсбуці.

У понеділок, 4 квітня, виконавча директорка фестивалю Leopolis Jazz Fest заявила, що він відбудеться після перемоги України.

"Всі ці страшні дні не можу нічого писати. Лише вірю... Фестиваль відбудеться одразу після перемоги" – написала Горбачевська.

Зазначимо, Leopolis Jazz Fest (колишній Alfa Jazz Fest) – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся у 2011 році, а у 2018 році його перейменували.

Цього року Leopolis Jazz Fest мав проходити 24-28 червня, на ньому повинен був виступити відомий американський співак та актор John Legend.

Спонсором фестивалю є українська філія російського банку Альфа-Банк Україна, а головою наглядової ради Консорціуму Альфа-Груп та власником банку, спільно з російським бізнесменом Пьотром Авеном, є російський мільярдер, уродженець Львова Михайло Фрідман.

Станом на сьогодні Фрідман проживає у Лондоні та знаходиться під санкціями: з 28 лютого цього року він потрапив санкції Євросоюзу, а з 15 березня санкції проти нього запровадила й Велика Британія. У 2019 році журнал Forbes визнав Михайла Фрідмана найбагатшим жителем Лондона зі статком у 15 млрд доларів.

На початку березня Фрідман заявив, що передасть свою частку в Альфа-банку особам-резидентам України, яких погодить Національний банк. Раніше Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Також Фрідман вийшов з наглядової ради Меморіального центру Голокосту Бабин Яр.

Додамо, Варіанти зафіксували декілька миттєвостей фестивалю Leopolis Jazz Fest у 2019 році.

Мітки: Alfa Jazz Fest, Leopolis Jazz Fest, відео, Михайло Фрідман, Наталія Горбачевська, новини львова, фестивалі у Львові