Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм УПЦ МП у Трускавці

Фб Свято-Іллінського храму

Вівторок, 12 квітня 2022, 14:29

Релігійна громада у Трускавці планує вийти з складу УПЦ МП

храм УПЦ МП у Трускавці

Громада УПЦ у Трускавці прийняла рішення вийти з підпорядкування московського патріархату.

Про це повідомляє пресслужба Трускавецької міської ради.

Сьогодні, 12 квітня, на засіданні депутатської комісії з гуманітарних питань Трускавецької міської ради настоятель Свято-Іллінського храму УПЦ в Трускавці отець Олег Федак заявив, що громада планує вийти зі складу УПЦ МП.

За його словами, після Великодня громада має визначити свої подальші дії: чи їй перейти в підпорядкування ПЦУ чи прямо підпорядковуватися Вселенському Константинопольському патріархату.

Він додав, що у парафії московського патріарха Кирила не поминають з першого дня російської агресії, з 24 лютого, і що парафія всіляко допомагає українській армії та біженцям, в тому числі за посередництвом гуманітарного штабу Трускавецької міської ради.

Московську агресію проти України парафіяни та їх настоятель засуджують.

"Ми виходимо з московського патріархату і дороги назад нема" – додав отець Олег Федак.

Зазначимо, ще 7 березня депутати дали громаді УПЦ МП Трускавця термін, щоб вийти з підпорядкування московського патріархату. 

Нагадаємо, Верховна Рада України планує розглянути законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

Додамо, храми та монастирі львівської єпархії УПЦ МП відмовилися поминати патріарха Кирила за богослужіннями, планують вийти з РПЦ й проголосити автокефалію.

Ще 2 березня діяльність УПЦ МП заборонили у Городку, а міськрада Трускавця 7 березня дала тиждень двом парафіям УПЦ МП на перереєстрацію в ПЦУ.

Також у Дрогобичі офіційно заборонили діяльність УПЦ московського патріархату, а Червоноградська УПЦ МП приєдналася до Православної Церкви України

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.