Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм у Мостиськах

mostyska-gromada.gov.ua

П'ятниця, 21 квітня 2023, 14:01

У Мостиськах громада УПЦ московського патріархату перейшла до ПЦУ

храм у Мостиськах

Релігійна громада УПЦ МП у місті Мостиська перейшла до складу Львівської єпархії ПЦУ.

Про це повідомила Мостиська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Релігійна громада парафії Преподобного Амфілохія Почаївського м. Мостиська офіційно перейшла до складу Львівської єпархії Православної церкви Укрраїни. 

"Мостиська позбулися московитів. Відповідно до указу Високопреосвященнішого Макарія, митрополита Львівського УПЦ (ПЦУ), релігійна громада парафії Преподобного Амфілохія Почаївського м. Мостиська (колишня церква московського патріархату) перейшла до складу Львівської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)" – йдеться у повідомленні.

Настоятелем храму призначили митрофорного протоієрея Миколу Петрущака.

Нагадаємо, у грудні 2022 року силовики СБУ провели обшуки у храмах УПЦ московського патріархату на території Львова й області та виявили антиукраїнську літературу.

А 5 квітня громада кафедрального собору УПЦ МП на вул. Бобанича у Львові перейшла до ПЦУ.

Додамо, наприкінці листопада 2022 року депутати Львівщини звернулися до ВРУ з проханням повністю заборонити УПЦ МП в Україні.

Ще у березні 2022 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні, однак його так й не винесли на розгляд народних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.