Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

Середа, 13 квітня 2022, 12:17

Садовий шукає прибиральників для будинків переселенців у Стрийському парку

Андрій Садовий

У Львові шукають волонтерів, щоб прибрати будиночків для переселенців поблизу Стрийського парку.

Про це повідомляє Стрийський парк на своїй сторінці у Фейсбуці.

У місті оголосили про набір волонтерів для прибирання будиночків модульного містечка, яке облаштували для вимушено переміщених українців на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку.

Всього планували збудувати 88 житлових будиночків.

"Друзі, шукаємо чарівників чистоти! Потребуємо 15 волонтерів, аби допомогти нам прибрати будиночки для вимушених переселенців. Весь реманент надамо" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, перше модульне містечко у Стрийському парку розпочали зводити ще 7 квітня. Тоді обіцяли, що будиночки облаштують до кінця того тижня. Ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський.

Додамо, 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Ще 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців. Також він вважає, що у місті на постійне проживання після завершення війни залишаться 50 тисяч осіб.

Раніше українська студія дизайну Balbek Bureau вже розробила проєкт модульного містечка для переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.