Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

містечко для переселенців

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 19 квітня 2022, 14:43

У модульному містечку в Стрийському парку розселили 250 переселенців

містечко для переселенців

Сьогодні у модульному містечку на вулиці Уласа Самчука поселилися перші 250 переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 19 квітня, у модульне містечко, яке облаштували на вулиці Уласа Самчука для переселенців, вже заселилися перші 250 мешканців.

Містечко на території Стрийського парку складається з 88 будиночків, які Львів отримав як подарунок від польського уряду. Містечко розраховане на 350 людей. Тут окремо є душові кабінки, туалети, їдальня та медпункт.

"Всього наші польські колеги надали місту понад 300 модульних контейнерів. Завдяки цій допомозі, ми зможемо облаштувати три такі містечка, у яких проживатиме близько однієї тисячі переселенців. Будинки повністю готові до проживання: тут є ліжка, шафи, матраци та наволочки. Місто спільно з Українським католицьким університетом беруть на себе харчування, поки люди не знайдуть роботи. Це крок вперед, порівняно з життям, яке вони провели в спортзалах, школах чи садках" – наголосив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Додамо, 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Перше модульне містечко на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, розпочали зводити ще 7 квітня. Ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський.

А на вул. Пулюя зведуть містечко для переселенців на 120 будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.