Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Середа, 11 травня 2022, 13:38

Суд арештував 126 львівських автівок Козака та Медведчука

Тарас Козак

Львівський суд арештував майно родичів нардепів Тараса Козака і Віктора Медведчука вартістю понад 80 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Личаківський районний суд Львова наклав арешт на рухоме та нерухоме майно, що належить підприємствам родичів народного депутата з Львівщини від партії Опозиційна платформа – За життя Тараса Козака та нардепа, кума російського президента Віктора Медведчука. 

Розмір статутного капіталу цих шести підприємств складає понад 80 мільйонів гривень.

"Родичі Віктора Медведчука та Тараса Козака є суб'єктами кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України).

Ухвалою суду арешт з забороною права на відчуження та розпорядження майном накладено зокрема на 3 земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень, серед них і приміщення площею майже 300 квадратних метрів у самому центрі Львова. Також арештовані 126 автомобілів, серед яких і легкові, і вантажівки КРАЗ та КАМАЗ" – наголосили у ДБР.

Також ДБР ініціюватиме передачу арештованого майна до Національного агентства з управління активами.

Зазначимо, 27 квітня ДБР провело обшуки у компанії братів Тараса Козака і Віктора Медведчука, яку підозрюють в незаконному видобутку піску на Львівщині, а на початку травня вилучило картини та антикваріат у маєтках родичів нардепів.

Додамо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. У липні 2021 року Печерський районний суд Києва заарештував майно нардепа.

У четвер, 7 квітня, Печерський райсуд Києва заочно арештував Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук й проти якого ще у січні цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції за спробу дестабілізувати ситуацію в Україні на замовлення російської влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.