Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 16 травня 2022, 11:40

Москаленко хоче перейменувати вулицю Переможну

Львів

Ще дві вулиці Львова, названі на честь російських та радянських діячів, планують перейменувати.

Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п'ятницю, 13 травня, робоча група з перейменування вулиць у Львові, що носять імена російських діячів та місцевостей сучасної РФ, провела чергове засідання та обрала ще декілька вулиць у Львові, які офіційно запропонували до перейменування. 

Йдеться про 2 вулиці Львова: вул. Шумського та вул. Переможна, що була названа у 1962 році.

"Після наступного засідання робочої групи, опублікуємо остаточний перелік вулиць, які підлягають перейменуванню та будуть подані на розгляд депутатів Львівської міської ради" – наголосив Москаленко.

Зазначимо, у Львові виникла ініціатива перейменувати вулиці, що названі на честь російських культурних діячів. Для цього у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради.

Під час першого засідання цієї робочої групи було обрано 35 вулиць, які потрібно перейменувати, а під час другого засідання – ще 27 вулиць, під час третього – 4 вулиці Львова, а також вулиці у Винниках і Рудному, під час четвертого –  8 вулиць Львова, вулиці у Винниках, Рудному та Підрясному.

Також вулицю російського композитора Петра Чайковського у Львові пропонують назвати на честь Маркіяна Іващишина.

Додамо, у міськраді наголосили, що перейменування вулиць у Львові не спричинить жодних фінансових витрат для мешканців та підприємців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.