Центр зайнятості Львівщини оприлюднив кількість вільних вакансій

Четвер, 16 червня 2022, 17:30

У базі вакансій обласного центру зайнятості є понад 3000 вільних вакансій.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на початок червня цього року у базі вакансій Львівського обласного центру зайнятості налічується 3,5 тисячі вільних місць праці.

За галузями економіки третина пропозицій працевлаштування залишалася на підприємствах переробної промисловості. Понад півтисячі вакансій налічувалося у закладах оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів. Майже 300 вільних місць праці – у сфері транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, стільки ж – в установах державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування.

На п’ятій сходинці за кількістю вільних місць праці – опинилися фірми, що займаються постачанням електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, їм бракувало 270 працівників. Понад 150 потенційних співробітників шукали установи охорони здоров’я та надання соціальної допомоги.

Станом на 1 червня 13,1 тис. грн пропонували установи, що спеціалізуються на професійній, науковій та технічній діяльності. Майже 13 тис. грн готові платити потенційним працівникам компанії, що займаютьсяводопостачанням, каналізацією та поводженням з відходами. У галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря середній розмір зарплати становив 12,4 тис. грн, дещо менший середній заробіток – понад 10,4 тис. грн – задекларований у сільському, лісовому та рибному господарствах.

Загалом середній розмір заробітної плати, зазначений працедавцями в актуальних вакансіях, становив 9,5 тис. грн.

За професіями найбільше на Львівщині бракує швачок, водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів, поліцейських та операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок.

Мітки: новини львова, працевлаштування, центр зайнятості