Понад 600 випускників львівських шкіл отримали максимальні бали на єдиному мультитесті

Понеділок, 15 серпня 2022, 14:47

Найвищі 200 балів на національному мультитесті отримали 638 львівських випускників.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Цього року через війну звичне зовнішнє незалежне оцінювання проводили у форматі єдиного національного мультипредметного тесту, на якому 638 львівських школярів отримали найвищі 200 балів.

Зокрема, з них:

- 200 балів з одного предмету отримали 454 випускники;

- 200 балів з двох предметів отримали 144 випускники;

- 200 балів з трьох предметів отримало 40 випускників.

"Отримали результати ЗНО, яке цього року складали у форматі мультитесту: ще не знаю загальної статистики по країні, але так виглядає, що львівські школярі знову набрали найбільшу кількість найвищих результатів" – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Загалом у 93 школах Львівської ОТГ є учні, які отримали 200 балів, а це – 85% від загальної кількості львівських закладів загальної середньої освіти.

Традиційно найбільше таких випусників має Львівський фізико-математичний ліцей. Там аж 73 учні отримали найвищі результати.

Також до трійки лідерів за результатами тесту ввійшли Львівська академічна гімназія, де 41 випускник отримав найвищий результат, та Львівська лінгвістична гімназія – 22 випускники.

Нагадаємо, Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. Як раніше повідомлялосьабітурієнти складали єдиний тест, який включає тестові питання з трьох предметів. Такий порядок є єдиним для вступу на всі спеціальності.

Мітки: ЗНО, ЗНО-2022, новини львова, школи Львова