Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новороздільська ТЕЦ

П'ятниця, 9 вересня 2022, 13:00

Нафтогаз Тепло продовжує управляти ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська – АРМА

Новороздільська ТЕЦ

ТОВ "Нафтогаз Тепло" продовжує управляти ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська до моменту рішення суду про скасування арешту цього активу.

Про це Варіантам повідомив начальник відділу комунікації та промоції Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) Павло Бульдович.

"Управління триває, арешт активів не скасовано, є відповідальний управитель – НАК "Нафтогаз" в особі ТОВ "Навтогаз Тепло", який продовжує забезпечувати безперебійне функціонування ТЕЦ. Лише після того, як суд ухвалить рішення про те, що арешт на цей актив скасовано, ми мусимо повернути його власнику протягом десяти днів з винесення такого рішення" – розповів Павло Бульдович.

НАК "Нафтогаз" в оперативному зведенні про свою роботу підтверджує, що станом на 4 вересня ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська працюють у звичному режимі.

"Працівники ТЕЦ продовжують роботи з підготовки основного обладнання теплоелектроцентралей до опалювального сезону. Тривають ремонти й на теплових мережах міст. В Новому Роздолі після чергового етапу гідравлічних випробувань виявлено 4 прориви, які вже почали ліквідовувати. Філія "Новороздільські електромережі" та філія "Новояворівські електромережі" працюють у звичному режимі. Електроенергію отримують усі споживачі Нового Роздолу, Новояворівська та прилеглих населених пунктів" – йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд 23 серпня цього року закрив кримінальне провадження про привласнення газу вартістю понад 1,4 млрд грн НАК "Нафтогаз України" Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ, власниками яких на той момент були народний депутат Ярослав Дубневич і його брат Богдан Дубневич, а тепер всіма теплопостачальними підприємствами, включно із ТзОВ "Енергія – Тепловодосервіс", ТОВ "Енергія – Новий Розділ", ТзОВ "Енергія – Новояворівськ", володіють їхні діти.

Це є один з епізодів привласнення газу ТЕЦ братів Дубневичів, які є в кримінальному провадженні з 2018 року. А саму оборудку з пільговим газом вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року. 

Після відкриття кримінальних проваджень ТЕЦ були передані в управління АРМА, яка, своєю чергою, передала їх в оперативне управління НАК "Нафтогаз". У 2019 році НАК "Нафтогаз" з метою управління ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська створив ТОВ "Нафтогаз Тепло", аби не допустити кризових ситуацій з теплозабезпеченням населення в містах, бо опалювальний сезон тут було зірвано. 

Тоді ж Варіанти відправилися в Новий Розділ, щоб дізнатися, як без тепла живуть майже 30 тисяч людей.

Детальніше про ситуацію довкола Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ станом на 2021 рік можна дізнатися у статті "Старі недолі у Новояворівську та Новому Роздолі".

Додамо, АРМА не володіє інформацією про власників арештованих активів на території Львівської області, адже поки йде кримінальне розслідування вони позбавлені можливості визначати їх кінцевих бенефіціарних власників й це не належить до їхньої компетенції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.