Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Понеділок, 12 вересня 2022, 16:18

ВАКС закрив справу проти Дубневича за розкрадання понад 90 мільйонів гривень

Ярослав Дубневич

Антикорупційний суд закрив справу про привласнення нардепом Ярославом Дубневичем понад 90 мільйонів гривень Укрзалізниці.

Про це повідомляє NABU Daily by Олег Новіков у Телеграм.

Колегія Вищого антикорупційного суду 8 вересня на своєму засіданні закрила кримінальне провадження про привласнення 93,28 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" народним депутатом з Львівщини Ярославом Дубневичем. 

"8 вересня Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата Ярослава Дубневича в організації заволодіння 93,28 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва "ПАТ "Укрзалізниця". Також у справі фігурують ще 8 осіб, зокрема, колишній помічник Дубневича Едуард Пушкаренко. Він тоді очолював власне цю філію УЗ, з якої витягнули гроші.

Наразі підстави для закриття невідомі, повне рішення має бути оголошено днями. Однак, враховуючи два попередні закриття, ймовірно знову проблема в процесуальних строках. Бо першим восьми підозрюваним повідомили про підозру в січні 2019 року в межах одного провадження, а нардепу Дубневичу в жовтні того ж року в межах іншого провадження. Вподальшому їх об'єднали в одне" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, нещодавно Антикорупційний суд закрив справу про розкрадання газу компаніями нардепа Ярослава Дубневича через закінчення строку досудового розслідування.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн "Укрзалізниці" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи. Тоді ж стало відомо, що компанії Дубневича володіли 200 кілограмами золота, яке не потрапило під арешт. У червні 2021 року суд залишив без змін запобіжний захід для Дубневича у вигляді 90 млн грн застави.

У лютому 2022 року справу передали до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.