У Львові депутати вирішили не ліквідовувати гінекологію на Русових

Четвер, 24 листопада 2022, 14:31

Депутатська комісія прийняла рішення не ліквідовувати гінекологічне відділення на вул. Русових, 4.

Про це повідомив депутат Львівської міськради від ЄС Євген Кузик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 23 листопада, комісія охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради прийняла рішення не ліквідовувати гінекологічне відділення на вул. Русових, 4 у Львові та не переносити медзаклад у інше приміщення.

"Насправді, відділення знаходиться у хорошому стані: палати з ремонтом, оновлені санвузли, світлі стіни. Лише на п’ятому поверсі, який практично не використовується, на стелі видні сліди від "потьоків". Також, в укритті (не у приміщенні, де знаходитимуться пацієнтки) трішки протікає труба.

Ми розуміємо – це ще не лікарня з ідеальним ремонтом, але, враховуючи реалії сьогодення – це дуже комфортний та затишний куточок для пацієнтів.
Звичайно, відділення потребує ще немалих капіталовкладень для встановлення вентиляційної системи в укритті і т.д., але основне – це те, що колектив має бажання розвиватися, продовжувати працювати та заробляти і ми маємо їх вислухати та надати таку можливість, а не закривати чи когось кудись переміщувати" – написав Кузик.

Він додав, що начальниця ТМО №3 Леся Кобецька пообіцяла депутатам скасувати свій наказ про ліквідацію цього закладу.

"Стосовно фінансової частини – вирішили спільно шукати позабюджетні кошти, щоб закрити нагальні питання: встановлення додаткового генератора (в установі є генератор потужністю 4 кВт), створення проєктно-кошторисної документації даху та проведення мінімального "косметичного ремонту" в тих місцях, де це є вкрай необхідним" – наголосив Євген Кузик.

Нагадаємо, раніше КНП "Львівське клінічне територіальне медичне об'єднання акушерства та гінекології" видало наказ ліквідувати гінекологічне відділення на вул. Русових, 4 у Львові та вивільнити звільнені приміщення будівлі. Колектив лікарні виступив проти ліквідації.

А 22 листопада начальниця ТМО №3 Леся Кобецька зупинила дію свого наказу "усною вказівкою".

Мітки: гінекологічне відділення, Євген Кузик, медичні заклади львова, новини львова