Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Лозинський

Понеділок, 20 березня 2023, 13:59

Суд поновив домашній арешт для Лозинського

Василь Лозинський

ВАКС змінив запобіжний захід Василю Лозинському з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє  адвокат Василя Лозинського Олександр Тананакін на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вищий антикорупційний суд України змінив запобіжний захід колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському з утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 50 млн грн на цілодобовий домашній арешт.

"Вищий антикорупційний суд звільнив з-під варти Василя Лозинського" – написав Тананакін.

Зазначимо, наприкінці лютого Апеляційна палата ВАКС постановила арештувати Василя Лозинського й призначила йому 50 млн грн застави, змінивши таким чином попереднє рішення ВАКС про домашній арешт для Лозинського, що діє на 22 березня 2023 року.

Нагадаємо, 21 січня НАБУ затримало Василя Лозинського під час отримання хабаря у 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Також правоохоронці встановили, що він входив до складу організованого злочинного угрупування, яке займалось розкраданням бюджетних коштів.

24 січня цього року ВАКС відправив Василя Лозинського під домашній арешт, зобов'язав носити електронний браслет, а його спільників арештував з можливістю внесення застави. На це рішення суду прокуратура подала апеляцію.

Додамо, 22 січня Лозинського звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, на якій він працював з травня 20220 року.

До цього з липня 2019 року він перебував на посаді першого заступника голови Львівської ОДА, працював на посаді виконавчого директора Асоціації місцевих рад Львівщини, а у 2015 році очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА. 

Лозинський брав участь у формуванні територій громад Львівської області, який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.