Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Шота Руставелі

city-adm.lviv.ua

Середа, 5 квітня 2023, 12:10

Газовик Козицький трансформує готель на Шота Руставелі в офісний центр

вул. Шота Руставелі

Фірма батька начальника Львівської ОВА перетворить недобудований готель на Шота Руставелі, 7 на багатофункційний центр комерційно-ділової діяльності.

Вчора, 4 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію ТзОВ "Нордік-буд" незавершеного будівництва з надбудовою і пристосуванням під багатофункційний центр комерційно-ділової діяльності на вул. Шота Руставелі, 7 у Львові.

Під новий багатофункційний центр перебудують будівлю проєктного інституту "Львівтеплоелектропроект", яка знаходиться на земельній ділянці, загальною площею 0,1046 га, що передбачена для  будівництва та обслуговування будівель громадської забудови.

Ще у 2019 році виконком міськради видав ПрАТ "Центр енергетичних інновацій" дозвіл на будівництво в цій будівлі офісного центру, а у 2020 році вирішили, що в одній з частин комплексу буде готель.

Також у 2019 році виконком дозволив ТзОВ "Руставелі 7'я" добудувати тут ще й 9-поверховий житловий будинок.

Наразі частину будівлі, де мав бути готель, перетворять на офісний центр.

"Йде мова про готельну будівлю. Натомість зараз пропонується її зробити вже офісною будівлею для того, щоб поєднати з офісний центром, який вже знаходиться у цій частині цієї забудови. Південна частина комплексу вже збудована – вона є житловою" – наголосив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Згідно із містобудівною документацією, висоту будинку збільшили з 23 до 28,9 метра, офісний центр матиме сім поверхів та ще один технічний поверх. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 93%. 

Площа новобудови становитиме 6409 м² (площа будинку, що існує, – 5400 м²).

Земельна ділянка, на якій знаходиться будинок, належать до зони Г–2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до детального плану території, обмеженої вул. О. Архипенка, вул. Шота Руставелі, пл. Є. Петрушевича. 

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Нордік-буд" зареєстроване у Львові з 2019 року, займається діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії, наданням послуг технічного консультування в цих сферах. Фірма належить Зіновію Козицькому, батькові начальника Львівської ОВА Максима Козицького. 

Восени 2022 року ця фірма купила чотири ділянки для видобутку бурштину на Рівненщині, а у січні цього року виконком Львівської міськради дозволив їй перебудувати будівлю на вул. Зеленій, 81 під багатофункціональний центр.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.