Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

УПЦ МП у Самборі

sambircity.gov.ua

Четвер, 20 квітня 2023, 11:15

У Самборі забронили діяльність УПЦ МП

УПЦ МП у Самборі

Міськрада Самбора забронила діяльність УПЦ московського патріархату в місті.

Про це повідомляє Самбірська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 19 квітня, на сесії Самбірської міської ради депутати прийняли рішення про заборону діяльності у місті Української православної церкви московського патріархату.

"Заборонили діяльність церкви МП. Після заслуханих аргументів усіх сторін, на сесії міської ради прийняли рішення про заборону діяльності у Самборі Української православної церкви (московського патріархату)" – йдеться у повідомленні.

За інформацією міськради, двері церкви УПЦ МП опечатали до впорядкування нею усіх документів та остаточного і повного виходу зі складу московського патріархату.

Нагадаємо, у грудні 2022 року силовики СБУ провели обшуки у храмах УПЦ московського патріархату на території Львова й області та виявили антиукраїнську літературу.

А 5 квітня громада кафедрального собору УПЦ МП на вул. Бобанича у Львові перейшла до ПЦУ.

Додамо, наприкінці листопада 2022 року депутати Львівщини звернулися до ВРУ з проханням повністю заборонити УПЦ МП в Україні.

Ще у березні 2022 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні, однак його так й не винесли на розгляд народних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.