Львівська міськрада присвячує фонтан "Кульбаба" Герою України Дмитру Коцюбайлу

П'ятниця, 21 квітня 2023, 11:03

На фонтані "Кульбаба" встановлять пам'ятну таблицю Герою України Дмитру "Да Вінчі" Коцюбайлу.

Сьогодні, 21 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про встановлення інформаційно-пояснювальної таблиці на фонтані на площі Галицькій з метою увіковічення пам'яті учасника бойових дій, Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла.

Зокрема, на фонтані "Кульбаба" планують встановити пам'ятну таблицю з написом, що цей фонтан присвячується Дмитру "Да Вінчі" Коцюбайлу та всім добровольцям російсько-української війни. 

Виконком поклав функції замовника на проєктування, виготовлення та встановлення інформаційно-пояснювальної таблиці на Галицьку районну адміністрацію.

Зазначимо, доброволець, командир 1 ОМБ "Вовки Да Вінчі" ЗСУ Дмитро Коцюбайло з позивним "Да Вінчі", уродженець Івано-Франківщини, загинув 7 березня цього року під Бахмутом.

Нагадаємо, у липні 2022 року виконком Львівської міськради зобов'язав "Львівводоканал" звершити реконструкцію та ввести фонтан в експлуатацію. Фонтан "Кульбаба" мав запрацювати до середини квітня цього року.

Додамо, у червні 2019 року археологи знайшли мури давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста на площі Галицькій, коли підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води.

У жовтні того ж року влада Львова пообіцяла на місці фонтану "Кульбаба" знести кіоски, облаштувати сквер та встановити новий фонтан.

У 2020 році стало відомо, що облаштування сухого фонтану на місці "Кульбаби" обійдеться у 4,5 млн грн з бюджету Львова.

Мітки: виконком ЛМР, Львів, новини львова, фонтан Кульбаба