Зміст статті

2 червня 2023олександр ковальчук

Пісні фронту 2023 (# 62)

Деяка українська попмузика під час війни з Росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з Росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики. І саме тут немає жодних особливих сподівань, оскільки майже увесь перебіг цього процесу можна передбачити наперед.

Хто страждав кон'юнктурою та халтурою до війни, той продовжує її робити зараз у неошароварних шатах. Історія вкотре повторюється тьмою аматорського трешу, який за місяць вже ніхто навіть не згадає.

Аморфна попса й досі так тримається зубами за щось старе, що може дати лише щось банальне у своїй пластмасовій плаксивості.

Skof

Інфантильна клоунада Скофки під новим псевдо, де він експлуатує тупість як доконаний факт. Наївний треш з бездарними претензіями невідомо кому. Після такого можна спокійно закінчувати з кар'єрою та йти крутити бичкам хвости.

Туча

На перший погляд Туча щось трохи перемудрила з такою розалією про Юду Іскаріотського. Але це сюрний перформанс з елементами місцевого абсурду. Такий собі Клаус Номі під реггетоном. Щось бунюелівське про страшний сон у страшному сні. Скромна чарівність буржуазії. Реквієм за старим світом, який все ніяк не може кудись зникнути на шляху невідомо куди.

Yarmak

Нудний фалічний пафос дитинно вештається біля лицарства Вудкіда. Кумедна скоромовка, яка чомусь гадає, що щось трохи знає про потойбічні сфери.

Наталка Карпа & Вадим Дзюнько

Дворовий львівський трешачок з русизмами від місцевої виконавиці та афігєнного псевдостендапера. Група Звєрі по-галицьки.

Очі в Очі

Попсові надолужувачі слави гурту Kazka з бездарним текстом про душу й тіло у Відні та Парижі.

Lovera Breaux

Новий побратим Tery та The Curly на ниві безалкогольного рнб. Чистий жах з перших секунд.

Yaktak & Dovi

Пара лузерів тихенько випаровується у повітрі зі своїм понурим рнб-шансончиком під Скофку про плач гітари за треком Вакарчука "Відпусти" з радянського фільму Казка про зоряного хлопчика (1983). Ще будуть роками йому платити, як Пафф Дедді Стінгу.

paashee

Так перетворити фонк на маразм цією жахливою лірикою, то, певне, особливе досягнення на місцевій сцені.

Хайповий

Начебто іронічний треш про українських патріоток з пілотками в Гамериках та Європах.

Ціна Ритму

Споглядальний джаз-реп гурту Ціна Ритму таки справді поволі виходить з місцевого реп-гетто на ширші галявини.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.