Зміст статті

17 жовтня 2022олександр ковальчук

Пісні фронту 2022 (# 31)

Деяка українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики. І саме тут немає жодних особливих сподівань, оскільки майже увесь перебіг цього процесу можна передбачити наперед.

Хто страждав кон'юнктурою та халтурою до війни, той продовжує її робити й зараз без жодних сподівань на метаморфозу. Історія вкотре повторюється тьмою аматорського трешу, який за місяць вже ніхто навіть не згадає, як це вже було після Євромайдану та Криму з Донбасом.

Зміни на цій ділянці культурного фронту наразі достатньо мікроскопічні.

З відомих причин на цю територію почала заходити аморфна попса (NK, Меловін, Макс Барських, Олександр Пономарьов, Павло Табаков, Монатик, Бужинська, Білозір, Могилевська, Федишин Sowa, Positiff, Tayanna, Dantes, Slavia, Артем Пивоваров, Лобода, Дорофєєва, Ірина Білик), яка ще так тримається зубами за щось старе, що може дати лише щось банальне у своїй пластмасовій плаксивості.

Саме тому поміж такої кількості мотлоху з аудіопродукції особливого дорогоцінними є перлинки на кшталт треків львівського репера Badbok, Вови зі Львова, харків'янина Бориса Севастьянова, рівненських панків Брем Стокер, Антона Слєпакова з мініальбомом "warнякання", вінницьких фолк-рокерів Очеретяний кіт, Королівських зайців, Tik Tu, Ульмо Три, Циферблат, Енджі Крейда, нью-вейву Паліндрома, гурту Пиріг і Батіг.

Анна Трінчер & Positiff

Виняткова кумедія від персонажів, які ще рік тому співали різноманітну єресь, а тепер змушені утверджуватися у любові до України у перевзутому трешачку про козаків (Трінч. та Pos.). Чекаємо на трек про усусів чи бандерівців.

Міша Крупінін

Вакарчукесковий блюз під Джеймса Бонда зі словами "запрягайте хлопці, коней" для якогось майбутнього кінотрешу про цю війну.

Zlypni

Франківські музики додумалися поставити біля The Velvet Underground один з найгірших гуртів в історії України (Перкалабу) заради психоделічного ефекту поблизу бездарного речитативу. Покруч етнокодового вірування на кшталт Калуша.

Two from Zoo

Мінімалістичний наїв від нердів про найнуднішу річ у світі – оргію на Щекавиці.

Tricky Nicki & Alisa

Плаксивий етнокодик на нудному перетині інкубаторних голосінь Kola та alyona alyona.

Маша Кондратенко & Mashukovsky

Базарне продовження трешу "Ванька-встанька" з продакт-плейсментом біля наших козаків. Ось таке ла-ла-ла з тупою пародією на київський колектив Бамбінтон.

Yaktak & Sobol

Все у цьому житті варто спробувати, але ж не покруч Latexfauna та Калуша. Інколи людський ідіотизм сягає і таких маразматичних станів.

Сергій Бабкін

Знуджений вальсок від народника Сергія Бабкіна у кон'юнктурі про народних героїв.

Cry Неба

Виняткова графоманія може спаскудити своєю романтичною убогістю навіть адекватний саунд.

paashee & alyona alyona

Кон'юнктурний треш про Крим, де недореперка alyona alyona малює з себе задрипану хуліганку.

Arteana

Ще одна місцева аліна паш після кітчевої львівської репериці Gunna Chorna, яка ніяк не може встати з колін. Більше трешу!


фото: Фб easternbridgehead

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.