Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фільм про Квітку Цісик

lvivrada.gov.ua

Четвер, 17 серпня 2023, 12:17

У Львові стартували зйомки документального фільму про Квітку Цісик

фільм про Квітку Цісик

Знімальна група Bubo films розпочала роботу над документальним фільмом "Квітка. Я до тебе йду" режисера Тараса Ткаченка.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

У Львові знімальна група Bubo films розпочала роботу над документальним фільмом "Квітка. Я до тебе йду" режисера Тараса Ткаченка – про американську співачку українського походження Квітку Цісик.

У фільмі розкажуть про українське коріння співачки, шлях і внесок в розвиток української культури.

"До Львова завітала знімальна група Bubo films. Вони відвідали Музей Квітки Цісик. Більшість зйомок відбувалися по Львову і його визначних місцях. Одним з таких місць став Львівський національний академічний театр опери та балету.

Основна сюжетна лінія розповідає про 1983 рік. Квітка Цісик, яку в США називали Кейсі, здійснює першу і єдину в житті туристичну подорож до України, у Львів. Перебування на окупованій Батьківщині предків дозволяє подолати творчу кризу та усвідомити власну місію – пожертвувати комерційним успіхом заради створення нових альбомів українських пісень та пам’яті про Батьківщину" – заявив депутат фракції Європейська Солідарність Роман Грицевич.

Додамо, у США Квітка Цісик була більше відома як КейСі (Casey). Вона довгий час озвучувала рекламні джинґли Coca-cola, American Airlines, McDonald's та інших компаній, а автомобільна корпорація Ford Motor зробила її не тільки голосом, але й обличчям своєї рекламної кампанії. Крім того, КейСі співала на бек-вокалі у Майкла Джексона та Вітні Г'юстон.

Її головною "американською" піснею став саундтрек You Light Up My Life до фільму "Ти осяюєш моє життя", який у 1978 році удостоївся премії "Оскар" за найкращу пісню. Однак через юридичну тяганину найпрестижніша кінопремія світу дісталася іншій співачці.

Утім, справжню славу не в США, а в Україні їй принесли два альбоми з народними піснями "Пісні України" та "Два кольори", випущені в 1980-х.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.