Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Середа, 8 листопада 2023, 11:24

З 11 грудня пільговий проїзд у Львові дійсний лише за наявності ЛеоКарт

львівські маршрутки

Різні посвідчення, що надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. 

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 8 листопада, Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. Безготівково за проїзд можна буде оплатити не тільки банківською картою чи пристроєм з NFC, а й транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія.

Продаж транспортних карток ЛеоКарт стартує вже через тиждень, з 15 листопада. За інформацією ЛКП "Львівавтодор", на першому етапі придбати та поповнити картки можна буде у кіосках "Інтерпрес" та в терміналах EasyPay.

"На початок розгортання мережі придбати ЛеоКарт  усі жителі громади зможуть  на 39 точках, а вже з 1 грудня їх можна буде придбати на 82 локаціях. Вартість картки складатиме 60 грн + сума поповнення. Про конкретні адреси точок продажу буде повідомлено додатково у найближчі дні" - пояснив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.

У ЛКП "Львівавтодор" наголошують, що з дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надається виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Різні посвідчення, що надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. 

Тоді ж контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Відтак, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки,  а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд.

Водночас, у тролейбусах та трамваях  збережеться можливість оплачувати за проїзд і за допомогою смартфона  через Приват24 до прийняття окремого рішення виконкому. Також діятимуть і проїзні картки з чинним на дату поїздки терміном дії.

Перелік  пільгових категорій людей, які можуть безоплатно оформити пільгову ЛеоКарт та, відповідно, користуватися громадським транспортом Львова на безоплатній основі - тут.

Детальніше про те, як оформити пільгову ЛеоКарт, - тут.

Нагадаємо, з 5 червня у Львові розпочали тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через електронний квиток в комунальних автобусах №1А, 3А та №10. Пізніше е-квиток поширили на автобуси № 62 та № 5А, а з вересня безготівкова оплата запрацювала на маршрутних автобусах № 11, № 58, № 59 та № 61.

А з вересня цього року у місті стартувало тестування електронного квитка для студентів.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.