Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ринок "Добробут"

Четвер, 21 грудня 2023, 11:21

Спільники Садового так взлостились на Добробут, що дійшли до Верховного Суду

ринок "Добробут"

Верховний Суд вважає, що суди 1-ї та 2-ї інстанції не дослідили аргументи міськради й повернув справу на новий розгляд.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Як повідомила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, Верховний Суд скерував на новий розгляд справу по ринку "Добробут".

"Таким чином Верховний Суд підтвердив, що об’єкт на ринку є тимчасовим. А також, що державний акт виданий на підставі розпорядження виконкому, хоча він має видаватися на підставі рішення сесії. Тобто Верховним Судом були враховані всі ті аргументи, про які ми говорили у судах у Львові. Відтак Верховний Суд вважає, що суди 1-ї і 2-ї інстанції не дослідили наші аргументи і повернув справу на новий розгляд" – пояснила Гелена Пайонкевич.

Орієнтовна вартість збитків, заподіяних громаді незаконним використанням земельних ділянок – близько 450 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що у травні міський голова Львова Андрій Садовий публічно звинуватив компанію Галінвест та її власника Валерія Холодила в крадіжці землі у центрі Львова, а юристи міськради подали апеляцію на рішення Господарського суду, добиваючись передати у власність міста будівлю ринку і землю, на якій він розташований.

У березні цього року Господарський суд Львівської області визнав законним державний акт ТОВ "Галінвест" на право користування землею, на якій розташований торговельний центр "Добробут" у Львові й право власності на нерухомість ТЦ "Добробут" на вул. Стара, 3 у Львові, та повністю відмовив Львівській міській раді у вимогах скасувати цей акт і записи про землю та нерухомість у державних реєстрах.

А у серпні Холодило виграв черговий суд у Садового.

Зазначимо, що наприкінці 90-х років влада Львова погодила перетворення ринку "Добробут" на тимчасовий торговельний центр. У 1999 році Львівська міська рада погодила спорудження тимчасового  промислово-продуктового центру, відомого як ТЦ "Добробут".

Наприкінці грудня 2022 року адміністрація торговельного центру  "Добробут" заявила, що міський голова Львова Андрій Садовий здійснює на власників і підприємців ринку системний тиск, тому що має бажання забрати ТЦ "Добробут" собі. 

Додамо, що у червні цього року Варіанти поспілкувались з генеральним директором українсько-австрійської компанії "Галінвест" Валерієм Холодилом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.