Членами наглядових рад двох комунальних підприємств Львова зголосились стати майже 20 кандидатів

П'ятниця, 22 грудня 2023, 10:45

Загалом на членство у наглядових радах ЛМКП "Львівводоканал" і ЛКП "Львівсвітло" претендує 19 кандидатів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

Вчора, 21 грудня, відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору незалежних членів наглядових рад ЛМКП "Львівводоканал" і ЛКП "Львівсвітло".

Всього заявки на членство у наглядових радах подали 19 учасників: 10 – на участь у наглядовій раді "Львівводоканалу", і 9 – у наглядову раду "Львівсвітла".

"У травні цього року сесія міської ради прийняла ухвалу про утворення наглядових рад на двох комунальних підприємствах міста – "Львівводоканал" і "Львівсвітло". Відтак було створено конкурсну комісію з відбору незалежних членів наглядових рад і оголошено конкурс на визначення кандидатів. За місяць надійшло 19 заявок. Комісія розглядала подані кандидатами документи та їх відповідність вимогам до члена наглядової ради того чи іншого підприємства" – пояснив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Орест Тимчишин.

Зазначимо, наглядова рада буде органом управління підприємством, а її члени отримуватимуть винагороду за роботу. Проте вони не втручатимуться в операційну діяльність підприємств, а займатимуться формуванням стратегічних напрямків. 

Нагадаємо, у травні 2023 року депутати у рамках пілотного проєкту дозволили створити наглядові ради при ЛКП "Львівводоканал" та ЛКП "Львівсвітло", а у серпні затвердили типовий статут комунального підприємства, у якому функціонуватиме наглядова рада.

На початку листопада у міськраді напрацювали вимоги до членів наглядових рад при комунальних підприємствах, а також оголосили конкурс з відбору членів наглядової ради "Львівводоканалу" й розробили основні вимоги до кандидатів.

Додамо, у червні цього року депутати вирішили напрацювати положення про створення наглядових рад при міських парках. Перша така наглядова рада може запрацювати при Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Мітки: Львівводоканал, львівсвітло, наглядова рада, новини львова