Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛНУ ім. Івана Франка

П'ятниця, 15 квітня 2016, 11:26

Матір загиблого викладача ЛНУ звинуватили у підробці пільгового посвідчення

ЛНУ ім. Івана Франка

Викладач ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Труш загинув у зоні АТО.

Про це повідомив викладач факультету журналістики, доцент Львівського національного університету ім. І. Франка Богдан Тихолоз на своїй сторінці у Фейсбуці.

Коли Надія Труш, матір загиблого львів’янина, поверталася вчора з могили сина, водій маршрутки Львів-Новий Розділ безпідставно звинуватив її в підробці посвідчення члена сім"ї загиблого учасника АТО.

Зайшовши до автобусу, вона пред'явила документ, що підтверджує наявність пільги на безкоштовний проїзд. Втім водій на підвищених тонах сказав, що документ є підробленим.

«Маршрутка була переповнена пасажирами, за що матері стало соромно і боляче перед людьми, так як усе своє життя вона прожила чесно і справедливо. По телефону нам повідомила, що їй стало зле, і ми одразу виїхали до маршрутки. Водій замість вибачитися перед матір'ю, почав кричати та звинувачувати її у брехні. Хто відчує біль матері, яка втратила сина? Хто зрозуміє як матері важко перенести втрату сина і вона має потребу часто їздити на могилу?», – написав Богдан Тихолоз.

Як пояснили родичі Володимира Труша, водій маршрутки все-таки не відмовив жінці у безкоштовному проїзді. Згодом керівництво компанії перевізника навіть вибачилось.

«Водій просто повів себе неґречно і безпідставно звинуватив її у підробці посвідчення членів сім’ї загиблого учасника АТО. Опісля навіть не вибачився. Ми на підставі інциденту написали заяви у відповідні інстанції. Керівництво АТП одразу висловило свої вибачення», – зауважила Олена Дадак.

За її словами, Надія Труш не хоче, аби водія маршрутки звільняли, проте Богдан Тихолоз наполягає на відшкодуванні моральних збитків та усуненні чоловіка з роботи.

«Водія має бути звільнено, АТП повинне принести офіційні вибачення та виплатити компенсацію моральних збитків. Не певен, чи маємо пробачити ми. Певен, що не маємо права забути», – підкреслив Богдан Тихолоз.

Зазначимо, Володимир Труш, старший викладач ЛНУ імені Івана Франка, загинув у зоні АТО у листопаді 2015 року, був похований на Личаківському цвинтарі. Його батьки проживають у Новому Роздолі. Відповідно до чинного законодавства, вони отримали посвідчення сім'ї загиблого учасника АТО, що дає їм право на безкоштовний проїзд. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.