Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Бродівський район

Середа, 15 травня 2019, 09:45

У Бродівському районі прогнали інвестора, який хотів побудувати хутрову ферму

Бродівський район

Данський інвестор розробляє соціальну програму для мешканців сіл, де хочуть побудувати звіроферми з вирощування норок.

Вчора, 14 травня, на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати обговорили питання будівництва звіроферми з вирощування норок у Бродівському районі.

Зокрема, мова йшла про проведення громадських слухань у селі Язлівчик. Раніше місцеві жителі протестували проти спорудження норкової ферми поблизу їхніх домівок. Вони аргументували це тим, що таке виробництво дуже шкідливе для довкілля і здоров’я односільчан.

За словами членів комісії зараз представник інвестора розробляє соціальну програму для мешканців сіл, де хочуть побудувати ферму.

"Я особисто їздив на громадське слухання в село Язлівчик, і якщо сказати коротко, то громада категорично проти. Представників інвестора не пустили на слухання, тому що люди на вході стояли з плакатами і кричали "Ганьба" і "Волю тваринам" – розповів голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Юрій Гудима.

За його словами, на слуханнях були присутні правоохоронні органи та журналісти.

"Потім я попросив представників громади і особисто виїхав в ту точку, де планується виробництво цих норкових ферм через поля, звідки вітер дув прямо на населенний пункт" – додав Юрій Гудима.

Також він розповів, що 13 травня представники Язлівчицької та Шнирівської сільських рад повідомили йому про те, що на території, де планують збудувати норкову ферму інвестор завіз робочу техніку і проводять буріння свердловин на воду.

Однак, т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко заявила, що роботи проводять цілком законно, оскільки земельна ділянка знаходиться у оренді інвестора.

"Це було минулого тижня, була вигнана техніка в селі Лешнів, вони хотіли перевірити глибину внутрішніх водойм. Вони мають право визначати технічні характеристики і проводити дослідження ґрунтів" – розповіла Людмила Гончаренко.

Вона додала, що землі в оренду інвестор отримав на аукціоні під товарно-господарське виробництво, що відповідає вимогам будівництва норкових ферм.

Відтак, члени комісії підготували проект для розгляду на наступній сесії Львівської обласної ради про заборону розміщення та діяльності хутрових ферм у Бродівському районі.

Нагадаємо, Данський інвестор хоче збудувати хутрову ферму на Бродівщині всупереч протесту селян.

Додамо, ВО "Свобода" опублікувала на сайті Львівської обласної ради проект рішення про заборону будівництва хутрової ферми.

Зазначимо, про намір збудувати наймаштабнішу в Україні норкову ферму у селі Лешнів та сусідньому Язлівчику місцеві жителі дізналися наприкінці жовтня минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.