Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ордена Перемоги

Інстаграм Добкіна

Середа, 8 січня 2020, 12:05

Михайло Добкін за півмільйона купив частину зруйнованого львівського Монументу Слави

Ордена Перемоги

Добкін заявив, що придбав скульптуру Ордена Перемоги вагою майже 700 кілограм.

Про це колишній мер заркова та екс-народний депутат від "Партії регіонів" Михайло Добкін повідомив на своїй сторінці у Instagram.

"Це Орден Перемоги зі львівського Монумента Слави... В такому стані ми знайшли Орден Перемоги з Монумента на одній з львівських фірм. Він важить понад 700 кг. Ним торгували, як ломом кольорового металу. Ми викупили його у вандалів. Майже за півмільйона гривень. Тепер він у Харкові та чекає того часу, коли ми повернемо його на колишнє місце. Разом з адекватними львів'янами повернемо. Але, думаю, це буде не скоро" – написав Михайло Добкін.

Нагадаємо, що вартість демонтажу Монументу слави становила 300 тисяч гривень.

23 січня у Львові стартував демонтаж аварійної стели Монументу Слави.

Зазначимо, раніше місто підписало угоду на демонтаж з ТзОВ "БК Альтера" за 300 тис грн, однак її розірвали через неможливість фірми вчасно забезпечити обладнання, необхідні для виконання цих робіт

Наприкінці квітня 2018 року у місті розпочали огородження Монументу Слави через її аварійний стан. Львівські депутати виділили на це 400 000 грн, а ще раніше міськрада дозволила демонтувати стелу із Монументу Слави та передати її до музею "Територія терору". А у травні минулого року міськрада заявила, що наразі не може демонтувати стелу Монументу Слави через складність робіт.

У Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року. У лютому цього року пам'ятник розмалювали і демонтували деякі елементи.

Додамо, за даними порталу YouControl, ТзОВ БК "Альтера" зареєстроване у січні 2018 року у селі Рудними Миколаївського району, кінцевим власником фірми є мешканець Горлівки Донецької області Владіслав Дутка, а його статутний капітал становить 1000 грн.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.