Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Монумент Слави

Середа, 23 січня 2019, 10:25

У Львові стартував демонтаж аварійної стели Монументу Слави

Монумент Слави

Галицька РА підписала угоду на демонтаж аварійної стели Монументу Слави з підприємцем з Городоцького району.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Галицька районна адміністрація підписала угоду з підприємцем Романом Хомою на демонтаж аварійної стели Монументу Слави. Підрядник вже розпочав підготовчі роботи для проведення демонтажних робіт. 

Зазначимо, раніше місто підписало угоду на демонтаж з ТзОВ "БК Альтера" за 300 тис грн, однак її розірвали через неможливість фірми вчасно забезпечити обладнання, необхідні для виконання цих робіт.

"Було укладено угоду з компанією "Альтера". Після детального вивчення об’єму і складності робіт, вона написала листа в Галицьку РА з повідомленням, що просить розірвати договір на роботи у зв'яку із виходом з ладу основних засобів, які необхідні для виконання цих робіт. Тому ми підписали нову угоду з ФОП Роман Хома на проведення цих робіт", – наголосив голова Галицької РА Андрій Зозуля.

За його словами, спочатку потрібно демонтувати гранітні елементи, барельєфи, які є, а тоді демонтувати саму конструкцію стели. 

За даними порталу YouControl, Роман Хома зареєстрований як фізична особа-підприємець з 1995 року у смт. Великий Любінь Городоцького району та займається штукатурними роботами, знесенням, підготовчими роботами на будівельному майданчику.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2018 року у місті розпочали огородження Монументу Слави через її аварійний стан. Львівські депутати виділили на це 400 000 грн, а ще раніше міськрада дозволила демонтувати стелу із Монументу Слави та передати її до музею "Територія терору". А у травні минулого року міськрада заявила, що наразі не може демонтувати стелу Монументу Слави через складність робіт.

У Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року. У лютому цього року пам'ятник розмалювали і демонтували деякі елементи.

Додамо, за даними порталу YouControl, ТзОВ БК "Альтера" зареєстроване у січні 2018 року у селі Рудними Миколаївського району, кінцевим власником фірми є мешканець Горлівки Донецької області Владіслав Дутка, а його статутний капітал становить 1000 грн.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.