Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 10 березня 2021, 13:45

Офіс президента анонсував будівництво у Львові конгрес-центру і великого музейного комплексу

Львів

В Офісі президента заявили, що знайшли землю, на якій побудують конгрес-центр і великий музей для Львова.

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявив сьогодні, 10 березня, під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, цього року у Львові мають стартувати роботи із будівництва конгрес-центру і великого музейного комплексу.

"Невеликий анонс, я думаю, пан Садовий не буде проти. Львову не вистачає конгрес-центру, того магніту, куди поїде бізнес-турист. Це взагалі інший турист, який витрачає гроші і залишає їх громаді... Ми знайшли ділянку в межах міста і ми зараз над цим працюємо, побудувати конгрес-центр та великий музей для Львова, якого не вистачає. Це великий комплекс: івент-холл, конгрес-центр, музейний комплекс", – наголосив Тимошенко.

Він підкреслив, що в будівництві братиме участь держава, місцева влада та інвестори.

"Я думаю, що цього року почнеться активна фаза нашої співпраці: державна влада, місцева влада, обласна влада, а також інвестори. Це найкращий приклад, коли усі разом об'єднуються і будують те, про що будуть казати через декілька десятків років, і вже це буде культурною спадщиною для інших поколінь", – додав Кирило Тимошенко.

Додамо, у листопаді 2020 року Львівська міськрада вирішила виділити ділянки у промзонах "Сигнівка" або "Рясне-2" для будівництва заводу з виробництва електромобілів. Також компанія Dragon Capital придбала у CTP індустріальний парк у Рясне-2.

Корім цього, до кінця 2021 року у Сокільниках планують збудувати "Епіцентр" площею у 24 га.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.