Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Торфовище Білогорща"

city-adm.lviv.ua

Четвер, 20 липня 2023, 11:25

Суд підтвердив законність створення заказника Торфовище Білогорща

"Торфовище Білогорща"

Львівський суд відмовив гаражним кооперативам у скасуванні рішення облради про створення заказника "Торфовище Білогорща".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Вчора, 19 липня, Львівський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову чотирьом гаражним кооперативам, які домагалися скасувати рішення Львівської облради про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Торфовище Білогорща".

Як пояснив начальник юридичного відділу Львівської обласної ради Ярослав Гасяк, заказник "Торфовище Білогорща" створили у 2019 році, однак у 2020 році Рясне-Руська сільрада вирішила передати 15 гектарів ландшафтного заказника в приватну власність.

Після проведення інвентаризації земель, яка відбулася у зв’язку з приєднанням Рясне-Руської сільської ради до Львівської міськради, виявилося, що частину землі заказника безплатно отримали кілька гаражних кооперативів, які, як юридичні особи, були створені вже після оголошення земель заказником, впродовж серпня-вересня 2020 року, за місяць до отримання землі.

"За оскарженням рішення про створення заказника в окружному адміністративному суді проглядався намір кооперативів зупинити процеси повернення набутих ними земельних ділянок. Позиція громадськості, Львівської міської ради, Зимноводівської сільської ради, Львівської обласної прокуратури та Львівської обласної ради була єдиною – процедурно порушень при створенні заказника не було, а розпаювання земельних ділянок природно-заповідного фонду і безоплатна передача ділянок відбулося значно пізніше та з порушеннями. Що і було підтверджено судом" – зазначив Ярослав Гасяк.

Додамо, у 2019 році депутати проголосували за створення ландшафтного заказника місцевого значення "Торфовище Білогорща", а у 2020 році Львівська міськрада звернулася до поліції через розпаювання Рясне-Руською сільрадою 58 га цього заказника.

У 2021 році прокуратура відкрила провадження у справах про визнання недійсними рішень щодо права власності на ці земельні ділянки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.