Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

Понеділок, 7 серпня 2023, 13:09

Комісія Львівської облради підтримала ініціативу передачі газорозподільних систем у власність громад

газопостачання

Комісія розглянула питання акціонерів АТ "Львівгаз" щодо ініціатив облради передати газотранспортні мережі для потреб ОТГ Львівщини.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської облради розглянула питання акціонерів АТ "Львівгаз" щодо ініціативи передати газотранспортні мережі для потреб територіальних громад Львівщини.

Зокрема, депутати опрацювали звернення ПАТ "Газтек" про відсутність повноважень у працівників АТ "Львівгаз" на вчинення правочинів про відчуження прав на газопроводи.

"ПАТ "Газтек" повідомляє обласну раду і територіальні громади Львівщини про те, що АТ "Львівгаз" не має права вчиняти дії щодо зміни договорів оренди на комунальні газопроводи. Це є підтвердженням правильності ініціативи обласної ради щодо передачі газопроводів АТ "Львівгаз" у спільну власність територіальних громад Львівської області.

Передача газових мереж територіальним громадам дозволить ефективніше їх експлуатувати, а в перспективі дасть можливість, якщо це дозволятимуть ринкові умови, зменшити тариф на транспортування газу" – наголосив заступник голови комісії Тарас Подвірний.

Нагадаємо, 25 липня на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили звернення до уряду щодо передачі газорозподільних систем у власність територіальних громад.

Вперше Львівська облрада направляла звернення до уряду з проханням передати газорозподільні системи у власність громад області ще у 2021 році.

Додамо, у травні 2022 року суд передав в управління АРМА 26 регіональних операторів газорозподільчих систем, серед яких й "Львівгаз". А  у березні цього року СБУ та БЕБ провели обшуки у "Львівгазі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.