Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Яворського

google.com.ua

Четвер, 24 серпня 2023, 14:17

У Львові в рамках декомунізації перейменували площу біля Гарнізонного храму

площа Яворського

Депутати погодили перейменування площі Стефана Яворського на площу Ангелів.

Вчора, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення перейменувати площу Стефана Яворського у Львові.

"За" проголосували 45 депутатів.

Площу Стефана Яворського, яка знаходиться навпроти Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральній, 11 у центрі Львова, між вулицями Театральною та Шевською, планують перейменувати у рамках процесу декомунізації у місті.

Як пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, нова назва цієї площі – площа Ангелів, що символізує "небезних захисників", також у Гарнізонному храмі у Львові прощають з загиблими Захисниками України.

Також депутати доручили ЛКП "Міський центр інформаційних технологій" у місячний термін внести зміни до бази даних, електронних карт міста, вебсторінки міської ради тощо.

Додамо, раніше на території Львівської ОТГ загалом вирішили перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

Для цього у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради.

У міськраді наголосили, що перейменування вулиць у Львові не спричинить жодних фінансових витрат для мешканців та підприємців.

Також у грудні 2022 року депутати Львівської міськради перейменували вул. С. Боткіна на вул. Івана-Теодозія Куровця та дали назви трьом скверам Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.