Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 15 листопада 2023, 15:54

Садовий хоче розширити Голосківський цвинтар ще на 20 гектарів

Львівська міськрада планує збільшити територію Голосківського цвинтаря на понад 20 гектарів.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 7 листопада 2023 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали про розроблення детального плану території у районі Голосківського кладовища у селі Збиранка.

"Дозволити розроблення детального плану території у районі Голосківського кладовища у с. Збиранка відповідно до державних будівельних та інших норм, стандартів і правил, генерального плану с. Збиранка та положень затвердженої містобудівної документації" – вказано у документі.

Детальний план розроблять за зверненням ЛКП "Муніципальна обрядова служба". Йдеться про розширення території Голосківського кладовища на 23,3 га. Землі навколо кладовища належать Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центру Держагентства лісових ресурсів України, тут знаходиться Брюховицьке лісництво.

Замовником розроблення детального плану пропонують визначити управління архітектури та урбаністики Львівської міськради, а відповідальним за його розроблення та фінансування – ЛКП "Муніципальна обрядова служба".

Зазначимо, ще у 2021 році депутати міськради дозволили приєднати до Голосківського цвинтаря 19,1 га Брюховицького лісу.

Додамо, у грудні 2021 року виконком затвердив будівництво крематорію на території Голосківського цвинтаря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.