Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

крематорій у Львові

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 10 грудня 2021, 11:42

Садовий затвердив будівництво крематорію для особливо полум'яних садоботів

крематорій у Львові

Виконком затвердив будівництво крематорію на території Голосківського цвинтаря.

Сьогодні, 10 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" комплексу будівлі крематорію зі знесенням нинішніх споруд на території Голосківського цвинтаря у Львові.

Крематорій у Львові зведуть на земельній ділянці площею 2 га. Це буде одноповерхова будівля, висотою 10,5 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 11,81%.

Відповідатиме за зведення крематорію ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" за проєктом команди архітекторів із Маріуполя, які перемогли на архітектурному конкурсі.

Зазначимо, вже на початку липня цього року у Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію будівлі крематорію на Голосківському кладовищі, а у липні депутати підтримали петицію про побудову крематорію у Львові до 2025 року.

Крім цього, наприкінці травня у місті зібрали раду єпископів з главами всіх конфесій і вони підтримали ініціативу будівництва крематорію.

Нагадаємо, у квітні цього року комісія фінансів міськради не підтримала будівництво крематорію у Львові. Депутати вважають це будівництво недоцільним. Натомість ще на початку березня вони дозволили розширити територію Голосківського кладовища на понад 32 гектари з вирубкою навколишнього лісу.  

Раніше, 19 вересня 2019 року, у Львові провели публічну консультацію щодо доцільності будівництва крематорію, а у травні 2020 року у міськраді наголосили, що землі для поховання на кладовищах Львова вистачить приблизно на один рік. Тоді ж у мерії планували оголосити Всеукраїнський архітектурний конкурс щодо будівництва крематорію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.