Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

безготівковий проїзд

loda.gov.ua

П'ятниця, 24 листопада 2023, 11:21

На Яворівщині впровадили безготівковий проїзд у маршрутках

безготівковий проїзд

У автобусах яворівського напрямку запрацювала система безготівкової оплати Check In Сheсk Out.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

На приміських та міжміських автобусних маршрутах Яворівського району, у рамках впровадження електронного квитка на території Львівської області, запрацювала система безготівкової оплати Check In Сheсk Out.

Наразі нею скористатися можуть пасажири Новороздільського, Жидачівського, Самбірському, Турківського та Яворівського напрямках.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА Степана Рудницького, при вході в автобус пасажиру достатньо прикласти банківську картку або будь-який пристрій з функцією NFS до валідатора. Таким чином система реєструє початкову точку маршруту check-in. При виході пасажир знову прикладає картку до валідатора та фіксує завершення поїздки сheсk-out.

Система автоматично обраховує відстань та кількість зупинок, які проїхав пасажир, після чого знімає кошти за проїзд. У разі відсутності реєстрації під час виходу, система списуватиме з особистого банківського рахунку суму вартості проїзду еквівалентну вартості кінцевої зупинки.

"Обладнання для безготівкової форми оплати за проїзд встановили на усіх приміських та міжміських автобусних маршрутах, які курсують на території Львівської області. Окрім Самбірщини, Стрийщини та Яворівщини, електронна оплата за проїзд працює у тестовому режимі в інших районах нашої області. Невдовзі система повноцінно запрацює на всіх напрямках" – наголосив Степан Рудницький.

Він додав, що у кожному транспортному засобі є листівки, які інформують пасажирів про те, як вони поетапно можуть скористатися системою Check In Сheсk Out. 

Нагадаємо, в березні цього року в області встановили перші пристрої для безготівкового розрахунку за проїзд у міжміських та приміських автобусних маршрутах. В області планували впровадити у міжміських та приміських автобусних маршрутах оплату за допомогою картки з липня цього року.

Додамо, на початку 2022 року у Львівській ОВА затвердили порядок функціонування електронного квитка на Львівщині, проєкт запровадження якого в області розробили ще у лютому 2021 року.

Згідно з ним, в області запровадять два типи електронних квитків − персоніфіковані для пільговиків та неперсоніфіковані (на передплачену кількість поїздок, на визначений термін дії та у вигляді електронного гаманця). Разом з електронним квитком функціонуватиме друкований квиток, який можна придбати в автоматах самообслуговування або при оплаті готівкою в водія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.