Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

торфовище у Білогорщі

Середа, 20 грудня 2023, 14:02

Суд відхилив апеляційні скарги кооперативів щодо створення заказника Торфовище Білогорща

торфовище у Білогорщі

Львівський суд відмовив гаражним кооперативам у скасуванні рішення облради про створення заказника "Торфовище Білогорща".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 20 грудня, Восьмий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційні скарги гаражних кооперативів, які домагалися скасувати рішення Львівської облради про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Торфовище Білогорща".

Як пояснив начальник юридичного відділу Львівської обласної ради Ярослав Гасяк, заказник "Торфовище Білогорща" створили у 2019 році, однак у 2020 році Рясне-Руська сільрада вирішила передати 15 гектарів ландшафтного заказника в приватну власність.

Після проведення інвентаризації земель, яка відбулася у зв’язку з приєднанням Рясне-Руської сільської ради до Львівської міської ради, виявилося, що частину землі заказника безплатно отримали кілька гаражних кооперативів. Ці кооперативи як юридичні особи були створені вже після оголошення земель заказником, впродовж серпня-вересня 2020 року, за місяць до отримання землі. У січні 2022 року вони подали до суду з вимогою скасувати рішення облради про створення цього заказника.

Зазначимо, 19 липня 2023 року Львівський окружний адміністративний суд прийняв кінцеве рішення у справі заказника "Торфовище Білогорща", визнавши рішення облради про його створення – законним.

Додамо, у 2019 році депутати проголосували за створення ландшафтного заказника місцевого значення "Торфовище Білогорща", а у 2020 році Львівська міськрада звернулася до поліції через розпаювання Рясне-Руською сільрадою 58 га цього заказника.

У 2021 році прокуратура відкрила провадження у справах про визнання недійсними рішень щодо права власності на ці земельні ділянки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.