Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ТОВ "Радехівський цукор"

latifundist.com

Понеділок, 26 лютого 2024, 15:41

У п'ятірці найбільших за виручкою польських компаній опинився Радехівський цукор

ТОВ "Радехівський цукор"

ТОВ "Радехівський цукор" зі статутним капіталом 6,98 млрд грн посіло четверте місце у рейтингу.

Про це повідомили Фахівці R&D-центру YouControl.

В Україні станом на лютий 2024 року працює 3 635 польських компаній.  Фахівці R&D-центру YouControl з’ясували, що менше половини з них оприлюднили фінансову звітність за 2022-й та мають понад 63 млрд грн сукупної виручки за підсумками 2022 року. Б

Більше половини (58,7%) з них зареєстровані у Львівській області – 1 116 та у Києві – 1 016. У структурі власності 18 юридичних осіб, крім учасників/бенефіціарів з Польщі, присутні громадяни росії та білорусі. 

До п’ятірки компаній за найбільшим розміром статутного капіталу увійшли:

– АТ "КРЕДОБАНК" – 2,2 млрд грн та ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ПРИВАТНІ ІНВЕСТИЦІЇ" – 950,1 млн грн, входять до банківської групи “Кредобанк”, контролером якої є Польський акціонерний банк "Загальна ощадна каса".

– ТОВ "БАРЛІНЕК ІНВЕСТ" – 1,3 млрд грн та ТОВ "ЦЕРСАНІТ ІНВЕСТ" – 370,5 млн грн. Бенефіціаром обох компаній є польський підприємець Міхал Соловов – найбагатша людина Польщі у 2023 році за версією польської редакції видання Forbes.

– ТОВ "РАБЕН УКРАЇНА" – 662,9 млн грн, входить до складу нідерландської групи компаній Raben Group та працює в логістиці, складуванні, внутрішніх та міжнародних автомобільних, інтермодальних перевезеннях, морському та повітряному супроводі вантажів та логістиці свіжих продуктів.

– ТОВ "РАДЕХІВСЬКИЙ ЦУКОР" – 6,98 млрд грн, бенефіціаром якого є Володимир Матківський через польську компанію ТОВ "ПФАЙФЕР & ЛАНГЕН ІНВЕСТИЦІЇ".

–УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКЕ СП В ФОРМІ ТОВ "МОДЕРН-ЕКСПО" – 3,9 млрд грн, що входить до однойменної групи компаній, ключовими особами якої є польський підприємець Богдан Лукасік та українець Петро Пилипюк.

Нагадаємо, у серпні минулого року АМКУ розпочав справу щодо придбання ТОВ "Радехівський цукор" активів ПАТ "Гнідавський цукровий завод".

А вже у жовтні Радехівський цукор погодився на зобов'язання, щоб не потрапити під антимонопольне законодавство.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.