Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Подоляк

Вівторок, 5 березня 2024, 14:55

Розвиткиня Подоляк занесе з собою в Український культурний фонд наші гроші Садового

Ірина Подоляк

Ірина Подоляк стала однією з трьох претенденток на посаду голови Українського культурного фонду.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 4 березня, новообрана наглядова рада Українського культурного фонду обрала трьох кандидаток на посаду голови цього фонду. Ними стали:

- народна депутатка України Верховної ради 8 скликання від Самопомочі, колишня заступниця міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк;

- ексголова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти та колиня заступниця міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка Галина Григоренко;

- професорка кафедри української філософії та культури Київського університету імені Шевченка Наталія Кривда.

Згідно з процедурою, ці три кандидатури подаються на розгляд Міністерства культури, які має затвердити т. в. о. міністра Ростислав Карандєєв.

"Голова Українського культурного фонду працює на громадських засадах, має бути фахівцем у сфері культури, мати бездоганну ділову репутацію та високий суспільний авторитет, вільно володіти державною мовою, володіти іноземною мовою – однією з офіційних мов Ради Європи" – йдеться у повідомленні.

Як пояснили у міністерстві, безпосереднє організаційно-фінансове керівництво фондом здійснює виконавчий директор, який обирається наглядовою радою фонду на відкритих конкурсних засадах.

Зазначимо, 8 лютого цього року Міністерство культури затвердило новий склад наглядової ради Українського культурного фонду, яка складається з дев’яти осіб: двох визначає президент, двох – Міністерство культури, два представники закладів культури, ще 2 – від громадських об’єднань.

Нагадаємо, на парламентських виборах у 2014 році Ірина Подоляк вона перемогла у 116 виборчому окрузі (Шевченківський та Залізничний райони Львова) від партії Об'єднання Самопоміч та стала народною депутаткою Верховної Ради 8 скликання.

А у жовтні 2019 року уряд підтримав розпорядження про призначення її заступницею міністра культури, молоді та спорту України. На цій посаді Подоляк попрацювала до березня 2020 року.

Подоляк, яка з вересня 2012 року й до 2014 року очолювала управління культури Львівської міської ради, а впродовж 2002-2012 років була начальницею відділу закордонної співпраці управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міськради.

У 1998-2002 роках працювала менеджеркою "Незалежного культурологічного часопису "Ї" та була координаторкою проєктів USAID у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.